03 avril 2010

Chjamatu Campanile ind'è noi, Caccavellu in Corsica suttana, Cruccone in Merusaglia o Croccone in Alisgiani. Ancu canistrellu (ma senza ovu) in Calvi messu ingiru à u bracciu à a prucessiò di u Ghjovi Santu da i cunfratelli. Eccu qualcosa di bonu (per i zitelli u più) di Pasqua o sia in merendella (dînette) u luni di Pasqua. Louis.

6 commentaires:

À 07:15 , Anonymous Anonyme a dit...

Curcone in Merusaglia.

Louis.

 
À 10:07 , Anonymous Anonyme a dit...

Spaghetti en rutalais ne prend en réalité qu' un "t" SPAGHETI .En plus on ne fabrique pas de la même façon qu'en Italie.La manière de les faire est tout à fait différente (texte de Monseigneur Bellavista du 2 .04.1841.
Cette écriture typiquement corse a même été décrite le 04 01 1481 par Jo Pétinatu de San stadécuna issu des feux di Natale (documents de l'évêché datant du trois cent ans avant Jésus christ)
L'écrivain A Giovani détaille (le 30 02 199873) la manière avec laquelle sont fait les spagheti à San Stanunda (cismonte) et les spaghetti à San Niente(région di u Pisu)..
ACHILLI DI U BASTIO.

 
À 10:32 , Anonymous Anonyme a dit...

Qui est cet idiot ?

Louis

 
À 16:25 , Anonymous Anonyme a dit...

la macagne (ou magagne) j'ai jamais su, est de toute beauté.
wb

 
À 20:32 , Anonymous Anonyme a dit...

Mi campu di rise!

 
À 11:33 , Anonymous Anonyme a dit...

In Pumonti, u caccavellu ghjè una canestra incù unu o dui ovi fatta par Pasqua. A Canestra si facia tuttu l'annu.

 

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